• Sport & spel Fri, Mar 9, 2018

  Tennis bestaat uit het winnen van punten en het maken van fouten. Het is natuurlijk leuk om een punt te scoren. Een punt verliezen is minder leuk, maar een punt verliezen door fouten van jezelf is helemaal niet leuk. Bij tennis draait het er wel om dat je je tegenstander fouten laat maken, maar dan moet je er voor zorgen dat jij zelf geen fouten maakt. In dit artikel lees je de meest voorkomende fouten die worden gemaakt tijdens het tennissen.

  De fout die het meeste voorkomt is een fout waarvan je zegt dat het jou niet overkomt. Het niet kijken naar de bal. Je zal wel zeggen dat je altijd naar de bal kijkt, maar die is waarschijnlijk toch niet het geval. Tijdens het tennissen ga je al snel ergens anders naar kijken dan de bal. Je begint bijvoorbeeld te kijken naar je k swiss tennisschoenen, je head tennisracket, je tegenstander of naar het net. Tijdens een potje tennis is het lastig om continu naar de bal te blijven kijken maar wel essentieel.

  Het niet gebruiken van je backhand is ook een veel voorkomende fout. De meeste beginnende spelers zijn bang om de backhand te slaan, hier is echter geen enkele reden voor. Het kost je ook nog eens meer moeite om met je forehand te slaan. Een backhand is helemaal niet moeilijk en biedt in veel situaties de perfecte oplossing.

  Het maken van dubbele fouten. De service is een van de meest aanvallende ballen die je kan spelen. Het is dan wel belangrijk dat je de eerste service goed speelt. Bij de tweede service kan je dan riskeren de bal net zo hard te spelen maar hierdoor zal je meer fouten gaan maken. Het is beter om de tweede bal veilig te spelen dan om een dubbele fout te slaan

     Posted by suzan @ 8:58 am for Sport & spel |

  Sorry, the comment form is closed at this time.

Sponsors

February 2019
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728