• Gezondheid Thu, Mar 8, 2018

  Als mensen zijn we allemaal bang voor het onbekende. Voor een volwassene is naar de tandarts gaan een routine onderdeel van het leven, maar voor een kind, is de tandarts onbekend en eng. Kleine kinderen denken vaak dat naar de tandarts gaan pijn zal doen of ze weten gewoon niet wat ze kunnen verwachten. Ze hebben je misschien zien herstellen van een kaakontsteking of een verstandskies trekken of ze zien de tandarts hetzelfde als naar de dokter gaan waar ze vaccinaties krijgen of waar er andere ongemakkelijke dingen gebeuren.

   

  Er zijn verschillende manieren om een goed tandheelkundig rolmodel voor je kind te zijn. Neem de volgende keer je kind mee als je voor een routinematige controle/schoonmaak naar de tandarts moet. Laat hem of haar het hele proces zien en vertel je kind wat de tandarts aan het doen is. Lach terwijl je wordt onderzocht en laat je kind weten dat een bezoek aan de tandarts pijnloos is. Praat over hoe geweldig je tanden daarna voelen. Een andere manier om een goed rolmodel te zijn, is om elke dag te poetsen en te flossen en je kind deze hygiënische gewoonten te laten zien.

   

  Er zijn talloze boeken geschreven over naar de tandarts gaan. Deze geven meestal een wat er op het kantoor van de tandarts gebeurt en zetten personages in grappige situaties zodat kinderen kunnen zien dat naar de tandarts gaan niet echt een groot probleem is. Als ze zien dat hun favoriete personages hun tanden schoon laten maken, zullen ze zien dat het niet zo erg is.

   

  Het is ook belangrijk om goed op je woorden te letten. Gebruik het woord pijn (doen) zo min mogelijk. Laat het personeel hun eigen vocabulaire aan kinderen uitleggen om ze door de moeilijke situatie te loodsen. Probeer bijvoorbeeld te zeggen dat de tandarts op zoek is naar ‘suikervlekken’, zodat de dokter deze van de tanden kan halen.

  Posted by suzan @ 9:18 am for Gezondheid |

  Sorry, the comment form is closed at this time.

Sponsors

April 2019
M T W T F S S
« Nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930