• Aanbod Fri, Mar 25, 2016

  Spanje is een uniek land. Dat is ook één van de redenen dat het zo populair is: we vinden het fijn om naar een land op vakantie te gaan waar het anders is dan thuis, zodat het gevoel dat we op vakantie zijn zo compleet mogelijk is, ondanks dat we relatief dicht bij huis zitten. Spanje heeft bijvoorbeeld een heleboel unieke gebouwen, unieke steden en een unieke natuur, maar wat ook heel uniek is, zijn de Spaanse gebruiken!

  Direct als je land en wordt ontvangen door een traditionele Spanjaard komt het eerste gebruik je al tegemoet: voor je het weet, ook al zijn jullie van het zelfde geslacht, heb je twee kussen te pakken. De kus heeft de voorkeur over een sterke handdruk en is bedoeld om je welkom te heten, wat ze graag op deze manier overbrengen!

  Als het je eerste keer is en je op het laatste moment een lastminute Spanje hebt geboekt, is de kans groot dat je je niet hebt ingelezen en niet voorbereid bent op wat er rond het middaguur gaat gebeuren: als jij om twee uur ’s middags op het punt staat om eens lekker te gaan winkelen is de kans groot dat je voor een nare verassing komt te staan: alle winkels zijn gesloten want het is Siësta! De siësta duurt tot vijf uur ’s middags, dus misschien is het tijd om wat te gaan eten bij één van de tapas restaurants die open is.

  Hier komt de volgende gewoonte op de hoek kijken: de tapasbar met de meeste prullaria op de grond is, in tegenstelling tot Nederland, dé plek waar je wilt eten: het is namelijk een teken dat het eten hier extra goed is. En als je het niet gelooft, kan je altijd nog een last minute spanje boeken om het met je eigen ogen te gaan zien.

  Posted by suzan @ 10:39 am for Aanbod |

  Sorry, the comment form is closed at this time.

Sponsors

April 2019
M T W T F S S
« Nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930