• Gezondheid Tue, Apr 11, 2017

  Voor sommige mensen kan het levensverlengend zijn om een bloeddrukmeter of een bloedsuikermeter in huis te hebben. Want met een bloeddruk meter of een bloedsuikermeter kan je bij sommige ziektes op tijd er bij zijn en kan je ze voorkomen. Mensen met diabetes hebben een bloedsuikermeter nodig om te kunnen meten hoe hoog hun suikerpijl is en als hun suikerpijl te laag is kunnen ze daar op tijd op reageren terwijl je zonder bloedsuikermeter helemaal naar de dokter moest gaan om je bloedsuiker te laten meten. Het wordt dan veel moeilijker om goed op de suikerpijl te reageren. 

  Met de komst van de bloedsuikermeter hoef je niet elke keer naar de dokter. Iedereen kan nu voor enkele tientjes een bloedsuikermeter kopen. Mensen met diabetes kunnen daardoor elke dag zonder moeite hun eigen bloedsuiker meten en krijgen daardoor meer perspectief omdat ze niet meer hoeven te wachten om hun bloedsuiker te kunnen corrigeren.  

  Ook bloeddruk meters zijn voor sommige mensen onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan ouderen en aan mensen met een hogere kans op hart en vaatziekten. Een lage bloeddruk kan je zelf voelen als je bijvoorbeeld duizeliger wordt. Je kan dan zelf voelen of het goed gaat of niet. Maar een hoge bloeddruk voel je niet, waardoor je ook niet doorhebt als je bloeddruk nog hoger wordt of ineens lager. Als er iets verkeerd dreigt te gaan voel je dat vaak aan je bloeddruk. Oudere mensen of andere risicogroepen hebben er daarom baat bij om een bloeddrukmeter te hebben. 

  Als je bijvoorbeeld een hartinfarct krijgt kun je dat met een bloeddruk meter soms zien aankomen. Want als jouw bloeddruk opeens hoger of lager wordt kan je dit gewoon tegen de arts vertellen. Een bloeddrukmeter kan daarom net als de bloedsuikermeter levens redden. Voor de risicogroep op bepaalde ziektes en voor oudere mensen is het daarom verstandig om een bloeddruk- of bloedsuikermeter te kopen. 

  Posted by suzan @ 11:51 am for Gezondheid |

  Sorry, the comment form is closed at this time.

Sponsors

April 2019
M T W T F S S
« Nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930