• Aanbod Mon, Apr 4, 2016

  Iedere week krijgen meer dan 300 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Reanimatie kan levens redden en daarom erg belangrijk. Het is een basishandeling die iedereen zou moeten kunnen uitvoeren. In de volgende stappen leest u hoe u moet handelen bij een hartstilstand.

  Het eerst wat u doet is kijken of het slachtoffer bij bewustzijn is. Dit kan gedaan worden door rustig aan de schouders te schudden en te praten. Als u geen reactie krijgt is het slachtoffer bewusteloos. U moet dan bij het slachtoffer blijven en de hulp van omstanders inschakelen.

  Stap 2 is het controleren van de ademhaling. Dit kunt u doen door het hoofd van het slachtoffer voorzichtig naar achter te kantelen en de kin op te tillen. Kijken, luisteren en voelen zijn belangrijk bij de handeling. Doe dit zo’n 10 seconden om te kijken of het slachtoffer nog ademt.

  Nadat u dit hebt gedaan belt u direct naar 112 met de informatie die u heeft achterhaald. Dan moet u dus doorgeven of het slachtoffer bij bewustzijn is en of hij of zij nog ademt. Ook geeft u door dat het om een reanimatie gaat.

  Vervolgens start u met 30 borstkompressies. Dit doet u door uw handen precies op het midden van de borstkas te zetten en het borstbeen zo’n 5 centimeter in te drukken. Herhaal deze handeling 30 keer in een tempo van tenminste 100 keer per minuut. Wel moet u oppassen dat u niet te hard duwt, anders kunt u de ribben van het slachtoffer breken.

  Tot slot moet u het slachtoffer beademen. Dit doet u door de neus dicht te knijpen en de mond-op-mondbeademing toe te passen. Deze handeling kunt u afwisselen met de borstkompressies. Onderbreek de reanimatie niet te lang!

  Als meer mensen deze handeling kunnen uitvoeren zal dit heel veel levens redden. Ook andere aspecten van de veiligheid zijn natuurlijk niet onbelangrijk. Wat als er bijvoorbeeld een brand uitbreekt op het werk? Heeft u een bhv trainingsset en een schuimblusser bij u op kantoor? Het is goed om af en toe bij deze onderwerpen stil te staan.

  Posted by suzan @ 9:09 am for Aanbod |

  Sorry, the comment form is closed at this time.

Sponsors

April 2019
M T W T F S S
« Nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930