• Aanbod Fri, Mar 25, 2016

  Als werkgever kost het je veel tijd om een nieuwe werknemer in te werken. Ten eerste kost de hele sollicitatieprocedure al de nodige tijd en het nodige geld: er vinden vaak tientallen gesprekken plaats waarover weer het een en ander gedocumenteerd moet worden. Ten tweede moet een nieuwe werknemer goed ingewerkt worden, wat voor bepaalde functies zo al een half jaar tot een jaar in beslag kan nemen. Voordat je vervolgens alle ‘investeringen’ terug hebt verdiend en de werknemer op volle toeren meedraait ben je vaak al twee a drie jaar verder.

  Nu is dit op zich niet zo erg: als werkgever ben je hier immers aan gewend gezien het al jaren zo gaat, maar wat de situatie wel een stuk vervelender maakt is dat werknemers steeds vaker van baan wisselen: de jongere generatie vind het, in vergelijking met de vorige generaties, lastig om een langere tijd hetzelfde te doen. Tegelijkertijd zijn mensen ook veeleisender als het om de werkzaamheden en het bedrijf gaat: men werkt niet meer alleen om brood op de plank te krijgen, maar wil daarnaast ook een fijne plek waar ze zich verder kunnen ontwikkelen.

  De oplossing voor dit probleem zit hem in het zorgen voor harmonie tussen de organisatie van de werkgever en de werknemer: als deze optimaal is, is de kans groter dat werknemers wel twee tot drie keer nadenken voordat ze vertrekken. Ook kan een optimale relatie tussen de organisatie en de werknemer ervoor zorgen dat ook de werknemers van de jongere generaties langer bij dezelfde baas blijven.

  Deze harmonie begint bij het vinden van de juiste persoon voor de juiste taak. Hierbij speelt loopbaanbegeleiding een grote rol, maar is het ook belangrijk dat relatie tussen de werknemer en organisatie goed is, waardoor de vitaliteit toeneemt. Zo verklein je de kans dat nieuw personeel het schip vroegtijdig verlaat en verlaag je ook de hoge kosten van het aannemen van nieuwe werknemers. 

  Posted by suzan @ 9:08 am for Aanbod |

  Sorry, the comment form is closed at this time.

Sponsors

December 2018
M T W T F S S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31