• Overig Wed, May 2, 2018

  Veel hardcore computergebruikers denken dat ze alles weten, maar zelfs een ict consultant of een ict beheerder weet niet alles. Er zijn altijd nieuwe manieren om je vaardigheden op de pc aan te scherpen en we wedden dat je hier minstens één nuttig ding zult vinden dat je nog niet eerder kende.

   

  We hebben een aantal van de handigste computertrucs samengesteld waarvan je zou moeten profiteren. Het uiteindelijke doel is om u te helpen productiever te worden door waardevolle seconden uit uw workflow te schrappen. Natuurlijk kun je deze tips altijd doorgeven aan je niet zo slimme vrienden en familieleden, zodat ze ook betere pc-gebruikers worden.

   

  Een gesloten tabblad terugbrengen

  Per ongeluk een tabblad gesloten? Druk eenvoudig op Ctrl + Shift + T om het meest recent gesloten tabblad opnieuw te openen en terug te gaan naar wat je aan het doen was (Cmd + Shift + T op Macs).

   

  Vensterknoppen en besturing van meerdere monitoren

  Als u op de Windows-toets + pijltoetsen drukt, wordt een venster snel naar elke kant van een van de beeldschermen geknipt. Of door op Shift + Windowsknop + Pijlen te drukken, springt het venster naar de andere monitor. Als u op Windows + P drukt, kunt u snel een tweede scherm of projector instellen.

   

  Bestanden beveiligen met een wachtwoord

  Een eenvoudige manier om de toegang tot bepaalde bestanden te blokkeren, is door een gecodeerd archief te maken. De kans is aanwezig dat je al een exemplaar van 7-Zip, WinRAR of The Unarchiver (Mac) of een ander equivalent hebt geïnstalleerd. Maak een nieuw archief, selecteer om de inhoud te versleutelen en beveilig ze met een wachtwoord.

   

  Ongedaan maken om die kleine fouten op te lossen

  Wist je dat je bijna elke actie ongedaan kunt maken? Ctrl + Z is de ultieme sneltoets. Je wist dit wellicht al, maar dit werkt niet alleen bij typen. Als je per ongeluk een bestand verwijdert of verplaatst, kun je op Ctrl + Z drukken om het terug te brengen naar waar het was.

  Posted by suzan @ 2:26 pm for Overig |

  Sorry, the comment form is closed at this time.

Sponsors

March 2019
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031