• Gezondheid Fri, Mar 9, 2018

  Boosheid of boos zijn is een veel voorkomende emotie bij mensen. Het is een gevoel dat iedereen wel eens heeft meegemaakt, waarschijnlijk wel dagelijks. Als je boos bent, dan zal je bloeddruk stijgen en je hart zal sneller gaan kloppen. Deze natuurlijke reactie reageert op een gevaar. Dit gevaar is niet altijd aanwezig of een echte bedreiging voor een persoon, maar kan zo wel ervaren worden. Zeker bij mensen die hoog gevoeligheid ervaren. Bij deze personen komen emoties extra sterk naar voren waardoor het lastig is omgaan met hoog gevoeligheid. De boze emoties verdwijnen weer nadat de dreiging is afgenomen. Boosheid wordt door veel mensen als een slechte emotie ervaren, echter kan boosheid veel stress verlichten door een flink uit het lint te gaan. In die zin kan de emotie als positief worden ervaren omdat he gebruikt wordt als uitlaatklep.

  Boosheid kan op verschillende manieren ontstaan. Boosheid kan ontstaan doordat er iets gebeurt dat niet had moeten gebeuren. Dit levert dan gevaar of angst op waardoor iemand boosheid kan ervaren. Ook kan een invloed van een ander persoon de oorzaak zijn van boosheid. Door een vervelende of beledigende opmerking kan boosheid een emotie zijn die naar boven komt. Door dit te uiten wordt die pijn verzacht.

  Boosheid kan ook in het karakter van een persoon zitten. Zoals eerder verteld zijn er mensen die hoog gevoelig zijn voor emoties. Door een gebeurtenis, kan iemand anders in het leven staan waardoor er eerder boosheid of verdriet ervaren wordt door deze personen. De emoties zijn dus ook verbonden met karakters van personen. Mensen die veel boosheid ervaren geven vaak anderen de schuld en zullen dat nooit bij zichzelf zoeken.

  Daarnaast kan de omgeving ook veel invloed hebben op emoties van personen. Daaraan draagt de opvoeding ook een rol bij. Als ouders snel agressief of boos overkomen zullen de kinderen dit als normaal ervaren waardoor deze ook sneller boos zullen reageren. Ook kunnen situaties zorgen voor een boos gevoel, als het ergens druk is kunnen mensen bijvoorbeeld boos worden omdat ze geen ruimte krijgen.

  Posted by suzan @ 8:55 am for Gezondheid |

  Sorry, the comment form is closed at this time.

Sponsors

April 2019
M T W T F S S
« Nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930