• Gezondheid Thu, Oct 25, 2018

  Ongeveer 20 procent van onze energie gaat naar de hersenen. Deze verbruiken op grote schaal glucose en zetten deze om in ons bewustzijn, gedachten, idee├źn, bewegingen, … Krijgt het onvoldoende glucose te verwerken, dan gaat ons brein langzamer en slecht functioneren. Creativiteit gaat fel achteruit, we krijgen moeite ons te concentreren, enz.

  Het is daarom belangrijk dit niveau aan glucose, oftewel de bloedsuikerspiegel, goed te reguleren, want geloof het of niet, ons lichaam is hier niet al te best in. Enkele duizenden jaren geleden was er van geraffineerde suiker geen sprake. Vandaag de dag is het moeilijk eetwaren te vinden waar geen toevoegde suikers in zitten: koeken, snoep, tot ketchup en spaghettisaus toe.

  Ons lichaam is daarom niet aangepast om deze gigantische hoeveelheden suiker te gaan verwerken. Het gevolg is dat onze bloedsuikerspiegel eerst enorm gaat stijgen. Het lichaam reageert hierop door massaal suiker te gaan omzetten, maar moet dit op zo’n tempo doen dat de bloedsuikerspiegel als het ware ‘doorschiet’ en beneden het normale pijl crasht, beter bekend als een suikerdip.

  Zoals eerder vermeld zorgt deze suikerdip ervoor dat onze hersenen onvoldoende brandstof krijgen en dus langzamer gaan werken. Bovendien krijgen we hierdoor trek in meer suiker, waardoor deze cyclus weer van vooraf aan kan beginnen.

  De sleutel tot gedreven, gemotiveerde mensen op de werkvloer is dus het aanbieden van gezonde snacks die de suikerspiegel niet ontregelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan noten en fruit. Je kan deze gratis aanbieden of, als het budget minder budget voorradig is, ze verkopen in een automaat. Zo kost het je niet meer en ga je toch je werknemers stimuleren te kiezen voor gezondere snacks en dranken.

  Dit artikel is geplaatst door (hello), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

  Posted by suzan @ 9:53 am for Gezondheid |

  Sorry, the comment form is closed at this time.

Sponsors

March 2019
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031